We bieden in 2017 een reeks workshops aan. Zie workshops. Inschrijven kan via de basisscholen of op individuele basis.

Workshop reeksen

 

Kinderen kunnen zich ontwikkelen in een bepaald onderwerp. Zo geven we bijvoorbeeld schaaklessen, samen met de schaakvereniging DD.

 

Experimenten/ kennismaken

 

We organiseren kennismakingen met nieuwe technieken, bijvoorbeeld programmeerlessen of oude vaardigheden, bijvoorbeeld “Hoe plak je je band van je fiets” onder leiding van een ouder zie fietsenmaker is. Ook gaan we op zoek naar boeiende verhalenvertellers in de wijk.

 

 

 

Activiteiten

Projecten

 

Bij projecten combineren we graag met bestaande initiatieven in de wijk. Bijvoorbeeld een festival of een boekwinkel. Boekwinkel Alice in Wonderland wil b.v. graag dat kinderen recencies schrijven over nieuwe kinderboeken.

 

We gaan ons ook in actief verbinden met landelijke thema’s als de (kinder)boekweek, poezieweek, LEGO wedstrijden, natuurthema’s etc.

 

Kids company

 

Met de Kids Company gaan antwoorden maken op vragen van mensen en bedrijven. Kinderen zijn spontaan, slim en onbevangen. Met name de koppeling met lokale vragen is nieuw.

 

Netwerken en kennis

 

We bieden plekken aan waar ouders informeel elkaar kunnen ontmoeten. Kortom, wat bijpraten en elkaar beter leren kennen. Aangevuld met inhoudelijke thema’s

Ons aanbod kan in de school en buiten de school zijn. Reeksen van workshops en lessen of eenmalige experimenten en kennismakingen. Meestal gaan we uit van zo’n 8 tot 12 kinderen per groep. Vaak binnen een leeftijdsgroep. Daar waar mogelijk, bieden we een eindpresentatie aan of een wedstrijd met andere kinderen. Cross overs met andere mensen in de wijk staan centraal. Minimaal twee volwassen zijn aanspreekpunt bij de activiteiten.