CHESS4KIDS – Samen leren schaken.

 

Wanneer?

We starten weer dinsdag 24 oktober (telkens om 17:00 uur)

Waarom

 

Schaken is een oud en leerzaam spel, waar je op jonge leeftijd mee kan beginnen. Er schaken in Nederland zo’n 20.000 mensen in clubverband. Het aantal jongeren dat schaakt groeit. Er gaan gelukkig ook steeds meer meisjes schaken. Schaken is leuk en best spannend maar biedt veel voordelen, zoals: logisch leren denken en analyseren, denken in abstracte patronen, ontwikkelen van je geheugen en doorzettingsvermogen etc.

 

Voor wie

Kinderen van groep 5 t/m groep 8. We werken met groepen van 8 tot maximaal 12 kinderen.

 

 

Door wie

De schaaklessen zullen worden begeleid schaakleraren van de schaakvereniging DD en door Jacques Giesbertz. De lessen zullen gegeven worden in de schaakvereniging DD. Vorig schooljaar hebben we al proef gedraaid met een groep van 12 kinderen.

 

 

Hoe

We werken met uitgewerkte schaakmethode van de nationale schaakbond. Elke les zullen we stap na stap ons verder verdiepen in de mogelijkheden van het spel. Het lesmateriaal (leerboeken) maakt onderdeel uit van de lessen. Ook zullen gedurende de reeks workshops minimal 1 keer met zijn allen deelnemen aan een schaaktournooi in (regio) Den Haag. Verder bieden we de mogelijkheid aan de deelnemende kinderen om het schaakdiploma te halen, op hun niveau.

We werken in blokken van 10 lessen. In een schooljaar bieden we drie aaneengesloten reeksen van telkens 10 lessen aan.

We gaan werken met ondersteunende software namelijk Chessity, zodat kinderen ook thuis op verschillende manieren kunnen oefenen http://www.schaakbond.nl/home/chessity

Waar

Bij de schaakvereniging DD in Den Haag http://www.dd1852.nl/. Van Speijkstraat 1.

Wanneer

Op een middag 1 keer in de week