CURIOCITY – De ZeeHelden Reporters

Waarom

In onze wijk wonen veel  mensen die elke dag met veel plezier leven en wonen en met passie hun werk doen. Maar weten we werkelijk wat ze aan het doen zijn, wat hun werk inhoudt en welke vaardigheden en kennis ze toepassen? We gaan samen met de kinderen nieuwe plekken en boeiende mensen ontmoeten? Ze doen dan ook nieuwe ervaringen op en leren nieuwe dingen op een nieuwe manier.

 

Voor wie

 Vier tot acht kinderen, vanaf groep 5 tot en met 8.

 

Door wie

Jessica Jannot. Ik heb een nieuwsgierige en onderzoekende instelling en dat is een van de redenen dat ik sociologie gestudeerd heb. Ik ben Francaise en woon al enige tijd met veel plezier in Nederland. Na enkele jaren actief te zijn geweest in onderzoek en het verrichten van studies was ik in de gelegenheid om veel professionals te interviewen in Frankrijk en vervolgens sloot ik me aan bij de “online Learning area” in Nederland en ontwikkel online learning professional  workshops in internationaal verband met name in het onderwijsveld.

 

Hoe

We gaan op zoek naar mensen, de smaakmakers van het Zeeheldenkwartier door gebruik te maken van de nieuwsgierige en creatieve blik van kinderen. We komen in contact met lokale onderwerpen zoals ondernemerschap, speelplekken  en globale onderwerpen zoals duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en initiatieven zoals Zeeheldenfestival of Designfestival.  We ontwikkelen onderzoeks- en communicatievaardigheden van kinderen. En maken samen met de kinderen opnames.

 

Sessie 1

We beginnen met een introductie van interview technieken en journalistieke regels. Voorbereiden van vragen. Het oefenen van de interviews. Het oefenen met video en opname technieken. Op zoek gaan naar professionals/ mensen in de wijk en een lijst maken.

 

Sessie 2

Op ontdekkingstocht. Op pad in de wijk. We gaan mensen interviewen en nemen de gesprekken op.

 

Sessie 3

In de laatste sessie gaan we de resultaten editen en verwerken tot een eindproduct. Het eindproduct wordt ook getoond aan de mensen en de professionals die meegedaan hebben.

 

Waar

Session 1 and 3 in school of buurthuis. Sessie 2 in de wijk.( Prinsheindrick Straat, Piet Hein straat).

 

Wanneer

Woensdagmiddag vanaf 13:00 uur tot 15:00 uur. Elke maand 1 middag. Data nog in overleg.