PHOTOGRAFINE Beter leren fotografen in de wijk

 

 

Wanneer?

We starten weer maandag 23 oktober

Waarom

Beelden en dus ook foto’s zijn niet meer weg te denken uit ons leven, ook van ons kinderen. Kinderen worden elke dag overvoerd door beelden. Doel van deze reeks lessen om is fotografie als expressiemiddel dichter bij de kinderen te brengen.

Voor wie

Per groep: 5 tot 10 kinderen. Vanaf groep 6 t/m 8. Leeftijd vanaf 10 jaar.

Door wie

Dejan Vekic is professioneel fotograaf. http://www.dejanvekic.com/ Zijn lessen zullen in het Engels zijn.

Hoe

Tijdens de lessen worden kinderen uitgenodigd om foto’s van elkaar te maken, van familieleden, vrienden en de omgeving. We gaan ontdekken wat het meest unieke van elkaar is door serie foto’s te maken, “body mapping”, “journaling” en foto’s te interpreteren.

We gaan door het Zeeheldenkwartier wandelen en de wijk fotografen. We behandelen basale technieken van de fotografie zoals compositie, timing, perspectief en artistieke expressive.

We gaan een selectie van de foto’s afdrukken en met elkaar bespreken. De bijzondere manier van kijken door kinderen stellen we centraal. Ook het creatieproces van een beeldmaken komt aan de orde. Een apart onderdeel van de lessen is het werken in zwart/ wit. Afhankelijk van de middelen gaan we ook zwart/wit foto’s ontwikkelen.

Waar

In Zeeheldenkwartier. In de wijk, soms vanuit de scholen.

Wanneer

Op een middag 1 keer in de week (voorkeur maandag of vrijdag)