YOGA4KIDS – Yoga voor kinderen

 

 

Waarom?

 

Kinderen groeien op in een tijdsperiode waarin hectiek, prestatiedruk en prikkels overal voelbaar zijn: thuis, op school, in omgang met andere kinderen , op muziekles en sportclubs. Er wordt veel van kinderen verwacht en ze worden overspoeld door prikkels om hen heen. Soms kan dit resulteren in klachten zoals o.a. buikpijn, hoofdpijn, het moeilijk kunnen slapen, concentratieproblemen, boosheid. Kinderen zijn snel afgeleid en weten soms niet meer hoe ze zich kunnen  ontspannen.

Kinderyoga is het planten van een zaadje waar ieder kind de rest van zijn of haar leven profijt van heeft. Kinderen leren omgaan met zichzelf en de wereld om zich heen. 

 

Voor wie?

 

Kinderen van groep 4 t/m groep 8. We werken met groepen van 6 tot maximaal 10 kinderen.

 

Door wie?

 

Mijn naam is Gulsah Yaman. Ik ben een single moeder van een dochter van 5 jaar. Ik werk als Reiki Teacher bij Yaman Tibetan Reiki healing center. Daarnaast werk ik als kinderyoga docent. Ik ben ervan overtuigd dat jonge kindjes een rustpunt nodig hebben in deze hectische maatschappij. Mijn motivatie is het verminderen van stress klachten, de kinderen dicht bij hun zelf te laten blijven door ze handvatten mee te geven -die ze te allen tijde in kunnen zetten- bij bijvoorbeeld: veranderingen, stress situaties en wanneer ze moeten presteren op school. Dit doe ik op een speelse manier, via een holistische zienswijze om zo een bijdrage te kunnen leveren aan kwaliteit van leven. Verder geef ik vrijwillig Reiki aan zieke kinderen.

 

Wanneer?

 

Elke week op een vaste dag een les van een uur. 

 

Waar?

 

Max Velthuisschool en/of buurthuis de groene Eland.

 

21e eeuwse vaardigheden?

 

Sociale en emotionele vaardigheden. Zelfregulering. Het creative denken en het intellectuele groei worden gestimuleerd. Lenig en gezond lichaam ontwikkelen.

 

Verbindingen workshops, school en wijk: 

Sociale emotionele ontwikkelingen, sport en spel van de scholen.